Skip links

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Je hebt voor energetische therapie geen verwijzing nodig van je huisarts.

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten (BvMT). Helaas is deze vereniging momenteel nog te klein qua ledenaantal om voor erkenning door zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

Informeer vooral ook bij je leidinggevende, personeelszaken of bedrijfsarts van het bedrijf waar je werkt. Een aantal bedrijven vergoedt soms (een deel van) de kosten. Veelal betreft het dan klachten die de uitvoering van je werk belemmeren. Energetische therapie zorgt dat herstel vlotter verloopt en werkt te allen tijde ondersteunend bij andere reguliere behandelvormen.

Energetische therapie is geschikt voor jong en oud: van baby tot bejaard. De behandelingen zijn niet pijnlijk en worden juist als zeer prettig en rustgevend ervaren.

Er zijn geen indicaties waarbij energetische therapie wordt afgeraden. Wees wel altijd volledig in het delen van je (medische) geschiedenis in de vragenlijst en het intakegesprek. Dit helpt ons een volledig mensbeeld te vormen en laat ons weten waar we rekening mee kunnen houden tijdens het behandeltraject.

De ziekte kanker wordt NIET energetisch behandeld door een Malvatherapeut. Dit om de eenvoudige reden dat wanneer energie wordt toegevoegd aan het lichaam, daarmee ook een kankercel energie ontvangt en dat daardoor de aandoening kan verergeren. Wel kan een Malvatherapeut je helpen op een ‘gezonde’ manier om te leren gaan met deze verschrikkelijke ziekte.

Energetische therapie zorgt dat herstel vlotter verloopt en werkt te allen tijde ondersteunend bij andere reguliere behandelvormen.

Wij werken graag samen met je reguliere zorgverlener. Wanneer de therapeut mogelijk ernstige aandoeningen vermoedt zal hij je altijd doorverwijzen naar je huisarts.

Malvatherapie is een manier om de verstoorde balans in je fysieke en energetische lichaam te herstellen. Bij deze lichaamsgerichte, energetische therapie wordt je zelfgenezend vermogen aangesproken en je energiebalans hersteld. Juist omdat het doel is lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen helpt het je echt de kern van het probleem aan te pakken en heeft het over het algemeen een duurzaam resultaat.

Malvatherapie omvat diverse behandelmethoden waaronder massagetechnieken, haptonomie, werken met de chakra’s, de meridianen en de aura zelf. Ook werken we met de Ankh en de kosmische schijf, edelsteenleggingen, planten en kruiden.

Malvatherapeuten zijn HBO-opgeleid en aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Malvatherapeuten (BvMT).

De behandeling

Aan de hand van het intakegesprek maakt de therapeut een behandelplan, bestaande uit verschillende consulten en bij jou en jouw klacht passende behandeltechnieken.

Jij bent uniek, dus dat zijn onze consulten ook. Samen met de therapeut bepaal je het behandeldoel en daarop wordt het behandelplan afgestemd. Een consult duurt doorgaans 1,5 tot 2 uur.

Onze behandeltechnieken zijn energetisch en lichaamsgericht. De behandelingen vinden dus doorgaans op de blote huid plaats. Je mag je ondergoed aanhouden en de niet behandelde delen van het lichaam dekken we af met handdoeken. Vertrouwen en gevoel van veiligheid staan bovenaan. Heb je er moeite mee op de blote huid behandeld te worden? Geef dit dan gerust aan bij de therapeut. Veel behandelingen kunnen ook op de kleding worden uitgevoerd, hoewel de overdracht van energie dan beperkter is en je gevoel minder aangesproken kan worden.

Energetische therapie werkt – het woord zegt het al – op je energie. Dat merk je direct tijdens en na de behandeling doordat je de energie door je lichaam voelt stromen en je meer rust en balans ervaart. De meeste mensen bemerken soms al direct, maar zeker al na enkele consulten een duidelijke verlichting van hun klachten.